tiistai 25. syyskuuta 2012

paitapläjäys

Taannoisen ompeluviikonlopun saldona kasa paitoja (housut on vielä vaiheessa;)
 
 
Autopaidan kangas ja oranssi trikoo Royal-tuotteesta. Kaava OB 4/12 Little Lamb 98 pidennetyillä hihoilla. Tässä hiharesorit taitettuina niin on vähän kasvunvaraa. (paita nätisti housuissa kun vessassa on käyty ihan ite)
 
 
Tytöllä OB 4/12 Fanfy mix koossa 116, hiukan reilu vielä. Metsolan bambitrikoota ja Ikasyrin keijuneitoa. Pojan kaava sama kuin edellä, etu- ja takakappale työkonevelouria kangashamstereista ja hihat Mjukatygerin trikoon jämiä. Tällaiselle kuumakallelle on muuten ihan hyvä yhdistelmä näin, että hihat trikoota ja muuten jotain lämpimämpää. Ei ole liian kuuma kun kuitenkin pitää juosta taloa ympäri jatkuvalla syötöllä..
 
 
Paita vielä lähikuvassa. Niskamerkiksi laitoin palan keijuneitoa. Neidillä on muuten aina paidat väärinpäin jos ei ole merkkiä niskassa ja kokolappuja mulla on vain 110 asti. No, tähän sai kirjoitettua nimenkin, vaikka kyllä ne jo päiväkodissa meidän vaatteet erottaa (jes!)
 
 
Vielä ihanasta PaaPiin kettutrikoosta (Pehemiältä) samalla kaavalla paita pojalle.
 
Jospas nyt olisi yläosia tarpeeksi:)
 
 
 
 

maanantai 24. syyskuuta 2012

Sydänautopaita

Lahjaksi kaksi vuotta täyttävälle kummipojalle tein sydämellisen autopaidan.
 
 
Sydänautot velouria ikasyriltä, hihat ruskeaa trikoota. Kaavana Villi Viikinki ja koko 92.
 
Lisäksi olen väsäillyt härpäkkeitä :) Työkavereitten kanssa osallistuimme viime lauantaina Ruissalojuoksuihin (minä kävelin, mutta 10km kuitenkin!).
 
 
Tämä kasa on trikoosta leikattuja nauhoja, joihin ompelin puuvillakankaanpalan, johon olin kuvansiirtoliimalla laittanut firman logon. Näitä sitten käytettiin luovasti mm. hihamerkkeinä ja otsapantoina;)
 
 

lauantai 15. syyskuuta 2012

kool people

Viime viikolla sain viimeisteltyä pitkään pöydällä maanneen Young Hero biker-takin OB 4/12 pojalle. En päässyt yhteisymmärrykseen ompelukoneen kanssa, joten tikkaukset venyivät ja paukkuivat. Blaah. Ihan ok lopputulos on, mutta ei tietenkään sellainen kuin haaveilin. Tyttö totesi kuitenkin veljestään takkia puettaessa, että "vau, kool". Ehkäpä tästä sitten tuli tarpeeksi katu-uskottava.
 
 
Koko takissa on 98 ja musta college Eurokankaasta. Hiukan pitkä malliltaan, vaikka muuten sopiva koko. Tai ehkä pitäisi vaan uskoa, että tuolla pojalla on lyhyt selkä verrattuna siskoonsa jonka yläosiin saa aina lisätä pituutta..
 
(yhtään en kiusaa siskoa tässä kuvausten lomassa..)
 
 
Ehkä isi ja äiskäkin on vähän kool? Baggy look pipot molemmille tarpeeseen. Minun versioni Jätti-Rätin trikoota ja miehen Eurokankaan joustofroteeta. Kummallekin sopivat lämpöluokat näin syksyksi;)
 
 
 

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

sormet syyhyää..

Enpä ole paljon ehtinyt ommella, ainakaan ihan valmiiksi asti, mutta nyt mulle on luvattu ompeluviikonloppu! Perhe lähtee mummolaan ja minä saan pitää seuraa ompelukoneelle, jee!!
 
Jotta ommeltavaa riittäisi, meille on nyt kotiutunut kaikenlaisia ihanuuksia ;)
 
 
Vasemmalla Paapiin kettutrikoo Pehemiältä. (se loppui jo monesta verkkokaupasta kun mun piti odotella raitilla-kankaan saapumista;)
 
Loput sitten Royal-tuotteelta. Keltainen kotimaista joustofroteeta, JNYdesignin keltaista tähteä, Lillestoffin Raitilla ja PaaPiin Bambia. Alhaalla oranssi trikoo.
 
Tulis jo lauantai :)
 

lauantai 1. syyskuuta 2012

taikametsän keltainen keiju

Vihdoin viimein sain ommeltua ensimmäiset vaatekappaleet fb:n ompeluelämää-ryhmän teettämästä taikametsästä. Vielä siitä on kesken se suurin homma, huppari minulle. Mutta jokainen pala piti käyttää, nyt jäi jäljelle senverran, että ehkä yhden pienen pipon saa.
 
 
(älkää välittäkö mallin ilmeestä, kuvattavana ollessa on aina hurja meno..)
 
Singoalla mekko/tunikan kaavan pohjana Ottobren Tangerine, mutta siitä ei ole enää jäljellä kuin yläosan muoto. Lörppäpipon kaava sama kuin edellisessä postauksessa.
 
 
Ihanaa joustofroteeta tuo kangas. Jämäkkää, mutta pehmeää. Voin kuvitella että tästä tulee pitkähihaisen aluspaidan ja leggareiden kanssa suosikkivaate talvella.
 
 
Menee se pipo pikkuveljenkin päähän;)