maanantai 28. toukokuuta 2012

vanhoja juttuja..

Nykyisessä lämpimässä ilmanalassa tulee vietettyä aikaa enemmän ulkona kuin ompelukoneen vieressä, joten hiukan hiljaista on täällä blogissakin ollut. Pari vanhaa juttua voisin kuitenkin postata.


Puputunika tytölle Ines-kaavalla ilman sivurypytyksiä. Piirsin koon 104 ja pituudet otin 116 koosta. Hiukka liikaa sitä pituutta tuli, yksi koko enemmän olisi riittänyt. Mutta lyhentää nyt on aina helpompi kuin taikoa lisää pituutta jo leikattuihin kappaleisiin;) Yritin ehdottaa neidille, että oltaisiin laitettu hihat pussille tms. kun pituutta oli, mutta ei kelvannut ;)


Jätti-Rätissä oli muutamia viikkoja sitten taas kaikki -20% viikko, joten pitihän se hyödyntää. Kuvassa vasemmalla liikennemerkkitrikoo Ikarysiltä, muut Jättiksestä. Kolme keskimmäistä pellavaa ja puuvillaa omaan tunikaan, reunimmainen ohutta trikoota myös itselle ja sitten alla vähän tukikangasta ja ompelulankoja.

Tänään olen piirrellyt kaavoja, joten ehkä tässä jossain vaiheessa pääsen vielä ompeluvaiheeseenkin:)

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

pallomekko ja pienet pöksyt

Lähiaikoina pieniä vuosia täyttäneille sankareille menneet lahjat voi vihdoin julkaista :) (ja sen yhden vanhemman sankarin lahjat ovat vieläkin täällä kun ei ole kakkukutsua kuulunut;)


Ikasyrin pallotirikoosta mekko 5 vuotta täyttäneelle neitoselle kokoa 116. Vyötäröllä kuminauha ja kiristysnauha.


Velourpöksyt vuoden täyttäneille pikkujätkille. Sydänpökät kokoa 62 ja kaarapöksyt kokoa 68. Velourit Ikasyriltä ja resorit Royal-tuotteelta, josta tilasin pöksyihin myös kokolaput.