sunnuntai 26. helmikuuta 2012

uutta vetoketjua

Rakkaan pienen kummipoikani (14v) hupparista hajosi vetoketju ja lupasin yrittää vaihtaa uuden tilalle. Ei ihan helppo nakki, mutta ei mahdotonkaan. Hupparissa ei ollut alavaraa ja ainoastaan vetoketjun yläosa oli hupun ja paidan yhdistävän kaistaleen alla.
Vetskari aaltoilee, mutta niin teki se vanhakin. Omelukone venytti collegekangasta ommellessa sen verran, että vaikka vetskasi oli samanmittainen kuin edellinen, niin lyhyeksi jäi... (Note to self: pitäisi käydä siellä ompelukonekaupassa saamassa lisää perehdytystä koneen hienosäätöihin..)
Ensin meinasi jäädä lyhyeksi ylhäältä, mutta purin sen vielä ja nyt vajaus on alhaalla, josta se ei ehkä niin käyttöä haittaa. Yläosaan olen ihan tyytyväinen.

Vetoketju on Linna Kankaasta Raisiosta, jossa valikoimat ja palvelu ovat loistavia! Tämän vetskarin pitäisi kestää kovempaakin kulutusta ;) Mutta huppari lähtee nyt kummipojalle testikäyttöön, jos ei ole hyvä niin lupaan yrittää uudestaan:)

lauantai 25. helmikuuta 2012

nappilistaharjoittelua

Uusimmassa Ottobreessä oli kivannäköinen nappilistapaidan kaava, Buttoned up. Piti kokeilla.
Vihreä apilakangas on marinoitunut pitkään kaapissa, ja olipa taas fiksua käyttää se uuteen kaavaan. Ei meinaan mennyt ihan putkeen tuo nappilista. Muuten ihan simppeli homma, mutta se ei ole paidan keskellä.. Lisäksi iskin yhden rengasnepparin väärinpäin  ja siitä jäi tietysti pari pientä reikää, vaikka mies sen saikin irti revittyä melko siististi. Eikä kyllä mennyt neppien kohdistaminenkaan ihan täydellisesti..
Paita oli muutenkin maannut ompelupöydällä jo kauan, ensin leikasin kanttaukset keltaisesta resorista, mutta se ei ollutkaan niin venyvää kuin kuvittelin joten kaitaleet olivat liian lyhyet. Tässä on nyt Mjukatygerin trikoota kanttauksissa. Ihan kiva, seuraavalla kerralla pitää venyttää vähemmän ommellessa, niin on siistimpi.

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

kipsinmentävä paita

Neidille kävi onnettomuus ja käsi on kulmakipsissä pari viikkoa. Ja ensimmäinen mieleentullut ongelma tietysti oli, että mitkä paidat nyt mahtuu päälle;)
Niin syntyi jälleen Dreamland tunika koossa 104, helmaan ja hihoihin reilut pidennykset ja hihoihin reilut saumavarat.

Metsolan apilajoustofroteeta olen jemmannut kaapissa jo pidempään, parit lahjat olen siitä ommellut mutta en vielä mitään omille lapsille. Nyt se pääsi ilahduttamaan potilasta (jonka "poteminen" on lähinnä sitä että äiti saa jatkuvasti muistuttaa ettei kädellä saa kantaa, ettei siihen saa nojata, pikkuveljen kanssa ei kannata painia ja pytylle ei kannata kiivetä yhdellä kädellä keikkumaan..). Resorin väri on käyttäjän itsesä valitsema, nappi taas aarrelaatikosta. Hyvä tuli kun on pääntiessäkin riittävästi avaruutta kipsin kanssa taiteiluun.


tiistai 7. helmikuuta 2012

housut äidille ja tyttärelle sekä lisää kankaita..

Metsolassa oli aleale, eli nettikauppa sekoili ja heitti hintoihin tupla-alet. Pakkohan sieltä oli tilata;)
Vasemmalta bambitrikoota, ruskeaa ruutujoustofroteeta ja vihreää SunRay joustista. Oikealla keijutyttötrikoo kangashamstereista, sitä ei Metsolassa myydä..

Ruskea joustis pääsi jo tytölle pöksyiksi. Kaavana Ottobren Superstrech jeggings, lehdessä joustavasta farkusta tehtynä mutta hyvin pelittää froteellakin. Koko 110 ilman saumavaroja ja kaikkia tikkausia ja taskuja.
Paita päiväkodin kuvauksia varten tehty Dreamland tunika.

Ja sai tämä äitikin ne kauan kaipaamansa kotipöksyt. Kaavana Ottobren Loungers, eikä niistä tullut yhtään sellaiset kuin piti, mutta hyvät kuitenkin:) Tein isomman koon, kun en tykkää kinnaavista housuista ja lahkeisiin laitoin reilut saumavarat. Kaava kyllä menetti malliaan tässä sovelluksessa. Mutta sitten laitoin lahkeensuihin kuminauhat kun pituutta riitti hyvin ja onhan ne kivat ja pehmoiset päällä. Kankaana siis se äskettäin Fabriinasta kotiutunut suklaanruskea velour.
Kuvaajana tuo melkein 4v. esikoinen :)